Družinsko potovanje po Floridi – potopis

Za vse, ki se prvič odpravljate v ZDA je Florida super izbira. Tisti pa, ki ste Ameriko že raziskovali veste, da je vsaka provinca svet zase. Florida, imenovana tudi Sunshine state (Sončna država), ponuja raznovrstne zabaviščne parke, rajske plaže in raznolik živalski svet. Vedno več Slovencev pa privabijo tudi košarkarske tekme. V Miamijskem klubu Miami Heat namreč igra naš Goran Dragić.

Naša pot po Floridi je trajala 8 dni, kar je po mojem mnenju premalo, da bi jo doživeli v celoti. Severni del polotoka smo tako morali pustiti za kdaj drugič.

Priporočam najem avtomobila, ker za večino atrakcij potrebujete cel dan in bi vam javni prevoz vzel veliko časa.

NAČRT POTOVANJA PO FLORIDI

1. dan
Vožnja z Easydrive do letališča Zagreb. Let z letalsko družbo Air France do Pariza in še s postankom v Atlanti do letališča PBI Miami. Pristanek ob 22.00 po lokalnem času. Najem avtomobila pri Alamo car rentals in vožnja do prenočišča v bližini Orlanda.

Prenočišče: Mi smo ga izbrali približno na pol poti med Nasa centrom in zabaviščnimi parki: Best Western Orlando East Inn & Suites (vključen ameriški zajtrk).

2. dan
Dobro uro vožnje do NASA Kennedy space centra. Dan namenjen odkrivanju vesolja.

3. dan
Zgodnji odhod v zabaviščna parka. V enem dnevu smo obiskali kar dva: Universal studios in Islands of adventure. Obvezno za vse, ki v sebi skrivajo vsaj malo otroškega veselja!

4. dan
Vožnja proti zahodni obali. Postanek v Fort Myersu za sprehod po plaži in sladoled. Če imate več časa, priporočam celodnevni postanek, da se lahko v miru okopate in ogledate mesto ter prestižne vile ob plaži. Nam se je mudilo, saj smo želeli pravočasno uloviti čudovit sončni zahod v mestu Naples ob znamenitem pomolu Naples pier.

Prenočišče: Baymont by Wyndham Bonita Springs (vključen ameriški zajtrk)

5. dan
Vožnja proti vzhodni obali Floride skozi mokrišče Everglades. Že ob cesti lahko opazujete aligatorje in številne ptice, več pa si jih je vredno pogledati iz čolna na zračni pogon, zraven pa prejmete še razlago vodiča. Popoldan namenjen nakupom v Dolphin Mallu, enem od največjih nakupovalnih centrov na Floridi. Prihod na Miami beach.

Prenočišče: Barbizon suite in Ocean drive

6. dan
Dopoldan smo se sprehajali po znameniti ulici Lincoln Road. Preostanek dneva smo uživali na prestižni ulici Ocean Drive in se kopali v dokaj hladnem Atlantiku. Zvečer je sledilo posebno doživetje: čakanje novega leta na plaži.

7. dan
Poležavanje na plaži Miami beach in lovljenje sončnih žarkov. Če vam ni do poležavanja, priporočam najem koles in potep po Miami beachu.

8. dan
Dan namenjen vožnji do Key Westa. Najjužnejša točka celinskih ZDA je zanimiva zaradi vodnih športov, lepih obal in urejenih resortov, osebno pa se mi najbolj zanimiva zdi vožnja do tja.

Navdušeni smo bili nad razgledi in zanimivostmi ob poti. Žal smo imeli premalo časa, da bi prišli čisto do konca otoka Key west, saj nas je zvečer čakala še košarkarska tekma med Miami Heat in Toronto Raptors.

9. dan
Občudovanje hiš bogatašev na otokih Star, Palm in Hibiscus. Pred odhodom na letališče smo se zapeljali še skozi predela Coral Gables in Little Havana. Vožnja do letališča PBI in let do Zagreba.

 

10. dan
Prihod v Zagreb. Vožnja s prevoznikom Easydrive do doma.

 

Dodatne informacije:

  • Pred odhodom v ZDA poskrbite za veljavno dovoljenje za vstop na https://esta.cbp.dhs.gov/
  • Parkirišča so povsod po Floridi večinoma plačljiva. To velja tudi za zabaviščne parke in Kennedy space center.
  • Kot drugje po ZDA je tudi tu v navadi, da se ob plačilu v restavracijah plača napitnina. Priporočen znesek napitnine je navadno zapisan na računu, sami pa presodite ali je primeren ali ne.
  • Cene hrane in pijače so zelo različne. Najcenejše so seveda v restavracijah s hitro prehrano, ki jih lahko najdete praktično za vsakim vogalom. Najdražji obrok smo jedli v restavraciji na Ocean drive.
  • Vse vstopnine je možno plačati preko spleta, vendar morate v takem primeru izbrati točen datum in včasih tudi uro prihoda.
Scroll to top