Kaj početi na Floridi

EVERGLADES

Mokrišče, veliko za celo Slovenijo je zagotovo najbolj pestra oblika pokrajine na Floridi. Tu živijo aligatorji in različne vrste ptic, opazimo pa lahko celo zelo redkega sesalca lamantina. Vse živali se lepo vidi že, če se z avtom peljete skozi Everglades in se občasno ustavite ob poti. Tisti, ki se želite bolje spoznati z mokriščem in njegovim živalskim svetom pa obvezno na vožnjo s čolnom na zračni pogon. Priporočam Everglades safari park. Za obisk boste porabili 2 do 3 ure.

NASA KENNEDY SPACE CENTER

Raj za ljubitelje vesolja, zanimiva izkušnja za vse, ki jih vesolje vsaj malo zanima. Ponuja razstave o zgodovini poletov v vesolje, ogledate si lahko notranjost raket, poklepetate s pravimi astronavti, spoznate kakšno je življenje v vesoljski kapsuli, če imate srečo pa lahko celo vidite izstrel rakete v vesolje. Če se želite izogniti gneči, kupite karte preko spleta in prihod načrtujte vsaj 30 minut pred odprtjem. Pozor: zadnji avtobus, ki vas popelje do izstrelišča raket odpelje 2,5 uri pred zaprtjem parka.

UNIVERSAL STUDIOS IN ISLANDS OF ADVENTURE

Ta svet v malem si zasluži svojo objavo (prihaja kmalu).

FORT MYERS

Sprehodite se po peščeni plaži, privoščite si kosilo v živahnem predelu Times square in se posladkajte z odličnim sladoledom Royal scoop icecream.

NAPLES

Znano po čudovitih sončnih zahodih, ki so najlepši ob pomolu imenovanem Naples pier. Prostora na plaži je sicer več kot dovolj, se pa splača priti prej zaradi hitre zasedenosti parkirišč, ki so v celoti plačljiva.

MIAMI BEACH

Del Miamija z dolgo mivkasto plažo, ki je namenjen skoraj izključno turizmu. Tu kar mrgoli lokalov, restavracij, nočnih klubov in hotelov. Miami beach je znan tudi kot prizorišče številnih filmskih scen (Bad boys, Miami vice, Moonlight, Scarface, itd.). Če želite raziskati celotno območje Miami beacha, je najbolje najeti kolesa. Na plaži ne pričakujte sence, je pa povsod možno najeti ležalnike in senčnike. Najbolj popularna predela Miami beacha sta:

  • Lincoln road (nakupovalna promenada med 16 in 17 ulico),
  • Ocean drive (obalna promenada na South beachu z arhitekturnim stilom Art deco in vilo modnega oblikovalca Versaceja, ki je danes spremenjena v hotel).

KEY WEST

Do Key westa in nazaj zadostuje en dan, če pa imate možnost lahko na skrajnem jugu tudi prespite v enem od lepo urejenih resortov. Pričakujte večkratno ustavljanje med vožnjo. Razgledi so čudoviti, ob poti boste mogoče fotografirali pelikane ali ogromne legvane, priporočam pa še nekaj postankov:

  • Blond giraffe key lime factory: tu lahko poskusite tradicionalno limetino pito (pri mile markerju 92.2)
  • Robbie’s: Za dobre dva dolarja lahko nahranite orjaške atlantske tarpone. Če želite hranjenje le opazovati, je vstop brezplačen. Tu boste zagotovo videli tudi gruče pelikanov. Če imate več časa, se lahko prijavite na pravi ribolov. (pri mile markerju 77.5)
  • Seven mile bridge: Najdaljši most na poti do Key westa. Opazili boste tudi stari Seven mile bridge, ki je bil prvotno namenjen železniški progi, sedaj pa predvsem pešcem in ribičem.

Dodatne možnosti ob poti:

  • Rain barrel sculpture gallery: trgovinice s posebnimi stvarmi, nakupovanje spominkov (pri mile markerju 86.7)
  • History of diving museum: muzej o zgodovini potapljanja (pri mile markerju 83)
  • Florida keys brewing company: priložnost za okušanje lokalnega piva (pri mile markerju 81.6)
  • Turtle hospital: skrb za ranjene želve, dokler niso zopet pripravljene na morje (pri mile markerju 24)
  • No name pub: poseben, ker ima stene v celoti prekrite z dolarskimi bankovci.

OTOKI BOGATIH

Številni zvezdniki so si v sončnem Miamiju zgradili hiše ali vikende. Najboljši kraj za opazovanje teh luksuznih rezidenc je Star island, le nekaj sto metrov naprej pa sta še Palm in Hubiscus island. Vstop na otoke je možen le z vozilom iz katerega ne smete izstopati, lahko pa fotografirate iz avtomobila. Varnostnik bo na vhodu popisal registrsko številko vozila in vam odprl zapornico. Tu med drugim živijo ali so živeli: Gloria Estefan, Madonna, Sean “P” Diddy, Lenny Kravitz, Will Smith, Rosie O’Donnell in Shaquille O’Neal.

LITTLE HAVANA

Je središče Kubanskih priseljencev, ki so si tu ustvarili svojo malo Havano. Ta predel je arhitekturno drugačen, izobešene so Kubanske zastave, hrana in pijača spominjata na Kubo. Priporočam postanek v Domino parku in sprehod skozi Cuban memorial boulevard.

Scroll to top