Niagarski slapovi (kanadska stran)

Niagarski slapovi

Čeprav niso ne najvišji, ne najširši, ne najbolj vodnati na svetu (so pa v Severni Ameriki), skoraj ni človeka, ki še ne bi slišal za te čudovite slapove na meji med ZDA in Kanado. Sestavljajo jih trije slapovi. Tisti, po katerem navadno prepoznamo Niagarske slapove, se zaradi svoje oblike imenuje Horseshoe falls oziroma Podkvasti slap. Manjši slapovi zraven se imenujejo Ameriški slapovi in Slap nevestine vlečke.

Res je, da sem slapove videla le s kanadske strani, toda vsi s katerimi sem govorila pravijo, da so veliko boljše vidni kot iz ameriške. Pa jim verjamem, ker je bilo res lepo.

PRIHOD:

Iz Toronta do Niagarskih slapov smo se vozili približno 1,5 ure, raje pa računajte še malo več, zaradi gneče na cesti. Ko prispete v bližino slapov, boste zagledali veliko označenih plačljivih parkirišč. Cene parkiranja se razlikujejo glede na to, kako blizu slapov je parkirišče. Dejstvo pa je, da kjerkoli parkirate ne boste hodili več kot 10 minut.

DOGAJANJE:

Dobronameren nasvet: Vzemite si čas! Res je, da je tisto kar ste si prišli ogledat slap, v resnici pa vas čaka veliko več. Okolico so namreč v celoti namenili turizmu.

To je pravi svet v malem:
Svet v malem s pestro izbiro različnih trgovinic, restavracij, igralnic za male, večje in največje otroke. Ker sem strastna ljubiteljica čokolade, me je zelo razveselila trgovina Hershey’s. Posladkate se lahko tudi s tipično kanadsko sladico Beavertails. Gre za ocvrto testo, posuto z različnimi nadevi, v obliki bobrovega repa. Če potujete z otroki, je prav posebno doživetje kosilo v restavraciji Rainforest cafe, ki pričara pravo vzdušje amazonskega pragozda.

Vožnja z ladjico:
Pozor, mokro! 30 minutna vožnja vas popelje do vseh treh slapov, ki sestavljajo kompleks Niagarskih slapov. Ko se boste z ladjico približali slapu Horseshoe, boste začutili gromozansko moč vode, ki vas bo dobesedno odnašala stran od slapu. To je tudi del, ko vas bo dodobra premočilo. V ta namen vam že pred vstopom na ladjo razdelijo pelerine. Cena je 31 CAD za odraslo osebo.

Hoja za slapovi:
Z dvigalom se povzpnete na razgledne ploščadi tik za padajočo vodo glavnega slapu. Seveda so tudi tu obvezne pelerine, ki jih dobite pred vstopom. Ker sem prepričana, da bom še obiskala Toronto in tudi Niagarske slapove, sem si to dogodivščino prihranila za naslednjič.

V OKOLICI:

Niagara-on-the-lake:
Priporočam sprehod skozi to očarljivo zgodovinsko mestece, polno butičnih trgovinic, slaščičarn, starinarn itd.

Outlet collection at Niagara:
V okolici Toronta je kar nekaj ‘outlet’ nakupovalnih središč, toda ravno to, ki se nahaja 10 minut pred Niagarskimi slapovi, je bilo meni eno najljubših.

P.S. Vse informacije se nanašajo na obisk Niagarskih slapov s kanadske strani.

Scroll to top