Sejšeli – rajski otok La Digue

La Digue je drugi otok, ki sva ga obiskala na najinem poročnem potovanju po Sejšelih. Slovi po čudoviti plaži Anse Source D’argent. Ja, to je tista z veliki rjavimi skalami, ki velja za največkrat fotografirano plažo na svetu. S to plažo ali brez je otok La Digue absolutno vreden obiska. Ne glede na to ali se do njega odpravite z otoka Mahe ali Praslin, je edina opcija transporta trajekt. Midva sva karte kupila prek spleta  http://www.catcocos.com/. Po izkrcanju sva se kar peš odpravila do najinega apartmaja. Če imate prenočišče dlje stran, potem boste morali do njega s taksijem, saj drugih avtomobilov na otoku ni. Skoraj nujno je, da za raziskovanje otoka najamete kolo. To lahko storite v samem pristanišču ali pa, tako kot midva, povprašate kar v apartmaju.
Več o možnostih prenočevanja, hrani na otoku in prevozih je napisano v tem prispevku.

Najin izbor najlepših plaž La Digua:

ANSE SOURCE D’ARGENT

Najbolj znana in po mnenju mnogih najlepša plaža Sejšelov. Nahaja se znotraj zavarovanega območja zato je pred vstopom potrebno plačati vstopnino okoli 5,5 eur, ki velja za cel dan. Plaža je sanjska. Bel pesek, palme, turkizno morje, granitne skale, pisane ribe, dovolj sence in dovolj sonca. Domačini mešajo koktejle in milkshake, pečejo sveže ulovljene ribe in prodajajo spominke. To je tudi plaža na kateri lahko najamete prozorne kajake. Naju osebno je malo zmotila velika gneča v primerjavi z ostalimi plažami. Poleg plaže si v zavarovanem območju splača ogledati še farmo želv in plantaže vanilije.

ANSE MARRON

Je majhna plaža, kjer je turkizno morje ujeto v bazenček za granitnimi skalami. Po mojem mnenju je to najlepša plaža na otoku La Digue. Kje se torej skriva trik, da na plaži ni skoraj nobenega in da turisti redko slišijo zanjo? Plaža je izredno težko dostopna, celo tako skrita, da jo brez lokalnega vodiča zelo težko najdeš. Midva sva se za pot dogovorila preko spletne strani https://www.sunnytrailguide.net/. Opozarjam, da za celodnevni izlet potrebujete vsaj malo kondicije, veliko sončne kreme in še več vode. Veliko je plezanja po skalah, med skalami, hoje v morju, za nagrado pa vas ves čas spremljajo dih jemajoči razgledi.

PETITE ANSE

Za dostop je potrebno najprej dobro pritisniti na pedala kolesa, potem prehoditi plažo Grand Anse in za tem prehoditi del poti skozi gozd. Najverjetneje je to tudi razlog, da sva bila ves čas na plaži sama. Pa vseeno je ta pot vredna majhnega napora, saj vas pelje v notranjost otoka, stran od turističnega dela, mimo skromnih bivališč domačinov. Večino dneva so valovi kar visoki, kopanje je priporočljivo samo v plitvi vodi.

ANSE SEVERE

Anse Severe je locirana dokaj blizu pristanišča. Sama plaža mogoče res ni nič posebnega in tudi morje je tu zelo plitko, koralni greben pa blizu obale. Kar je bilo nama najbolj všeč na tej plaži, so bili čudoviti sončni zahodi. Zanimiva je tudi za otroke, saj je na njej ogromno školjk. Tu sva pila tudi najboljši milkshake na Sejšelih.

Še nekaj fotografij življenja domačinov:

Scroll to top